Bonifatiusschool wordt derde van het Friese basisschoolschaakkampioenschap

Met begeleiders Bernard Keizer en Jos Boers streden Luca, Peter, Elger en Rover om de titel kampioen van Friesland met hun school. De Regenboog spelers gaven de voorkeur om te voetballen op Ameland en waren hierdoor niet op tijd om mee te doen in Leeuwarden en dat team had zich noodgedwongen terug getrokken.

In ronde 1 werd er gelijk gespeeld en de volgende 3 ronden werden gewonnen en hierdoor stond de Bonifatiusschool bovenaan met nog 3 ronden te gaan. In ronde 5 stonden twee spelers gewonnen, maar lieten zich nog de kaas van het brood eten en werd er verloren met 1- 3 en hierdoor zakte het team naar de derde plaats.

De laatste twee ronden werden gewonnen en dat deden de nummers 1 en 2 ook en werd er een verdienstelijke derde plaats behaald en bleek dat ze als enige hadden gewonnen van de latere kampioen Klaverblad uit Leeuwarden getraind door IM Migchiel de Jong.

Bij de prijsuitreiking kregen ze een beker voor het hele team en was er een medaille voor elke speler en was het een geslaagde middag, ook voor hun moeders die de hele middag aanwezig waren.

Topscorer werd Rover op bord vier met 6 uit 7, Peter op bord twee had 5 uit 7, Elger op bord drie had 4,5 uit 7 en Luca op bord 1 haalde 4 uit 7.

Vlnr: Jos, Luca, Peter, Elger, Rover en Bernard

Verslag: Jos Boers

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief