Titelrace van schakers De Donger nog niet beslist

In de strijd om het kampioenschap van  De Donger hebben beide kanshebbers, Cris Jellema en  Bauke Vroom, geen fout gemaakt. In zijn opening was Bernard Keizer te passief, waarna Cris Jellema hem van alle kanten bestookte en insloot. Zijn koning overleefde weliswaar maar van serieus tegenspel kwam niks terecht.

Een zelfde lot onderging Alle Vlasma tegen  Bauke Vroom. Na afloop wist hij niets anders uit te brengen dan: ‘Ik heb kansloos verloren!’

Verrassend was de daverende overwinning van Peter Smit op Gosse Wiersma. Peter schoot meteen fel naar voren, won een pion en drukte direct door naar de koning.

Ook Riemer Sinia was in een vechtlustige stemming. Hij weerde de beruchte aanvallen van Douwe Kuipers keurig af en haalde de remise binnen.

Dit laatste lukte ook Reitze Koopmans, na een al te voorzichtige opening tegen Jos Visser. Alleen door een loper te offeren voor twee pionnen redde hij zich tenslotte nog.

Dat lukte Frank van Bolhuis net niet, tegen Marten Koopmans. Lange tijd waren hun troepen in evenwicht, maar het eindspel zette Marten naar zijn hand.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief