Wesley Kooistra aan de leiding in KNOF

Ieder voorjaar wordt in Dokkum gestreden om het open kampioenschap schaken van Noordoost Friesland, kortweg KNOF genoemd.

Na vijf van de zeven rondes heeft Wesley Kooistra een halve punt voorsprong op het duo Gerard Baars uit Drachten en Robert Stallinga uit Ferwerd. Voor deze kanshebbers en de organiserende schaakclub De Donger beloven de komende dinsdagavonden in hotel Van der Meer spannend te worden.

Oud-kampioen Kooistra bestreed in de vijfde ronde zijn directe concurrent Gerard Baars. Beide cracks speelden aanvallend. Op een vol bord veroverde Kooistra een toren tegen een paard, de zogeheten kwaliteit. Deze verspeelde hij in het complexe eindspel weer. Met de uiteindelijke remise schoot uitdager Baars weinig op.

Hij zag Robert Stallinga langszij komen. Door solide spel, gebouwd op actief verdedigen en gegroepeerd aanvallen, overwon Stallinga het opportunistische spel van Christiaan Houpst uit Kootstertille.

De beide oud-Hantumers Alle Vlasma en Cris J. Jellema speelden een leuke open partij met wisselende kansen. Abrupt werden deze door Jellema bedorven toen hij dameverlies over het hoofd zag en meteen kon opgeven.

Na een geslaagde opening tegen Jan Posch uit Oostermeer deed Bernard Keizer weinig met zijn overwicht. Of erger, hij raakte een pion achter. Alleen door accuraat verdedigen wist hij de remisehaven te bereiken.

De bekende Holwerder Douwe Kuipers speelde tegen nestor Petrus Kooistra zomeravondschaak. Hij creëerde een paar open lijnen om zijn troepen aan het front te krijgen. Een niet te pareren mat-aanval volgde en Kooistra capituleerde.

Overige uitslagen: Auke van der Zee (Veenwouden) – Bauke Vroom 0-1, Gosse Wiersma – Siep Hoeksma (Kollum) 0-1, Riemer Sinia – Nils Venema 0-1.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven