Bernard Keizer blijft winnen

In ronde 7 van de Dokkumer schaakcompetitie moest Keizer het opnemen tegen Axel Honselaar. Die speelde een riskante opening wat hem twee pionnen kostte.  Hij  kon  echter op het nippertje alsnog rokeren en koos in stijl meteen voor de aanval met een paard minder op het bord.  Keizer moest alle zeilen bijzetten,  maar nadat hij van de schrik bekomen was herpakte Keizer zich alsnog  wat leidde tot pion promotie waarop spoedig de victorie volgde en een tweede stek op de ranglijst.

Cris Jellema waagde zich met de zwarte stukken aan een  Pirc  verdediging tegen het agressieve spel van koploper Robert  Stallinga. De witte aanval werd solide opgebouwd maar keer op keer bleek Jellema de beste verdediging te vinden. In een moeilijke, maar zeker geen verloren stelling blunderde Jellema alsnog een stuk weg waarna hij ogenblikkelijk de strijd staakte.

Alle Vlasma kwam met de zwarte stukken tegen Marten Koopmans gedrongen te staan. Er was veel druk in het centrum, waarbij Koopmans alsnog mis greep waardoor hij een loper moest geven wegens een dreigend vorkje. Na enig afruilen ging ook een belangrijke pion van Marten verloren  waarop hij meteen de strijd staakte.

Piet Hania en Nathalie Steringa bleven lang in evenwicht tot in het eindspel, totdat de zwarte pionnen van Steringa vervaarlijk konden oprukken waardoor de witte monarch uiteindelijk werd verpletterd.

Pé Kooistra bestreed, met de zwarte stukken spelend, de agressieve Bird opening van Gosse Wiersma maar kon daarbij geen potten breken.  De witte pionnen rukten snel op waardoor Kooistra  weinig ruimte kreeg voor tegenspel. Toch lanceerde  hij nog een gevaarlijke tegenaanval , maar die werd vakkundig gepareerd door Wiersma en haalde daarmee het verdiende winstpunt binnen.

Overige uitslagen: Durk Wassenaar-Pier van Kammen ½-½;Douwe Kuipers-Reitze Koopmans ½-½;Jaap vd Pol-Nils Venema 0-1;Riemer Sinia-Jos Visser 0-1

One Response to “Bernard Keizer blijft winnen”

 • anthon Berg says:

  Hallo ,

  Ik zoek Axel Honselaar geboren begin jaren 50 en opgegroeid in zijn jeugdjaren in de Javastraat in Den Haag . Hij liet mij in die tijd weten dat hij op een schaakclub zat .
  Ik ben Anthon van de boekhandel in de Javastraat .
  Aangezien hierboven een stukje geschreven staat over Axel Honselaar vraag ik me af of hij of misschien zijn zoon degene is die ik zoek .
  Als hij of zijn zoon het inderdaad is , willen jullie hem dan vragen of hij contact met me wil opnemen? Mijn mailadres is anthonhc@outlook.com

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven