Wiebe wint met mazzel van Pieter

De interne competitie begint na de 21e ronde in zijn plooi te vallen. Voor het kampioenschap lijken met nog zes rondes te gaan dat er nog vier echte kanshebbers zijn. Dit beloofd de komende weken nog een spannende ontknoping te worden.

Wiebe begon met aanvallende bedoelingen, via de London-opening. Maar Pieter wist door slim afruilen te ontkomen. In het eindspel slonken Wiebe’s kansen, met een vrijpion minder. Hij moest zelfs zijn loper geven om promotie te verijdelen. Juist toen Wiebe overwoog om zijn toren te geven voor eigen promotie-kansen, gaf Pieter onverwacht op. Na analyse bleek de opgave onterecht, Wiebe beleefde zijn winstpunt daarom ook als onverdiend.

Luca speelde tegen één van de kampioenskandidaten en opende voortvarend tegen Mark Folbert, die prompt ook aggressief antwoordde. Zelfs zo dat diens aanval tenslotte doorsloeg en kwaliteitswinst opleverde. Luca capituleerde.

Xander, ook één van de kampioenskandidaten, bezorgde Hein-Bauke al vroeg een dubbelpion en rokeerproblemen. Daarna zette hij de verzwakte koning geleidelijk aan onder druk en veroverde deze met overtuiging.

Gosse laat zien dat hij nog lang niet versleten is verraste met zijn Hollandse verdediging Teun behoorlijk. Hij won twee pionnen en kreeg een geriefelijke stelling.  Na het afslaan van een tegenaanval rukte hij van alle kanten op. Teun wachtte het mat niet af. Met deze overwinning nestelt Gosse zich in de top 4.

Bernard opende voortvarend tegen Marten en kreeg al snel het initiatief in een open stelling. Na Martens korte rokade kreeg hij de zwarte koning in het vizier en liet deze niet meer los.

Na een rustige opening gaf Jos een paard voor twee pionnen van Sjouke. Door flink wat afruilen hield hij een toren en zes pionnen over, tegen Sjouke’s paard, loper en drie pionnen. Zijn remise-aanbod nam Sjouke vlot aan.

Frank en Jaap bouwden hun spel rustig op, totdat Jaap al vroeg een gewaagde dame-uitval deed. Deze overleefde het niet, waarna Frank heer en meester op het bord was en Jaap het dus maar opgaf.

Andere uitslagen: Alle – Piet 1-0, Peter – Berend 0-1R, Douwe – Marina  remise, Lukas – Riemer 0-1, Mark de G. – Rens 0-1.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven