Xander Groeneveld loopt in op koploper Mark Folbert

Met nog drie speelrondes te gaan is het ongemeen spannend in de interne competitie van SC Donger. Er zijn nog drie schakers in de race voor het kampioenschap. In speelronde 24 speelden de top vier van de competitie tegen elkaar.

Koploper Mark Folbert speelde met zwart tegen Cris Jolmer Jellema. Cris moest winnen om nog zicht te houden op de titel. In deze strijd speelde Cris nagenoeg foutloos en zette alles op alles om een fout bij Mark uit te lokken. Mark bleef echter rustig, gaf geen krimp en bleef gedecideerd schaken. Dit leidde tot een gelijkwaardig eindspel met gelijke lopers en een aantal pionnen. Aangezien beide spelers geen fout maakte was remise een logisch gevolg.

Xander Groeneveld wist zich aanvankelijk weinig raad met de Bird opening van Gosse Wiersma. Toch kwam Xander redelijk goed uit de opening. In het middenspel offerde Xander op briljante wijze zijn toren voor een paard. Er bleef een eindspel van een toren van Gosse tegen een paard van Xander over, echter had Xander het voordeel van enkele extra pionnen die snel konden oprukken. Het lukte Gosse niet om deze pionnen te stoppen en na een mooie vork verloor Gosse zijn toren en de partij. Met deze overwinning rukt Xander op maar de tweede plaats en heeft de koploper in het vizier.

Teun Meindersma en Wiebe de Jong speelden een knotsgekke partij. Teun blunderde al vroeg in de partij zijn paard, maar bleef strijden en wist zichzelf zelfs terug te knokken naar een pion achterstand. Nadeel voor Wiebe was dat zijn koning open stond en hier wist Teun dankbaar gebruik van te maken. Teun zette zijn aanval door, won een paard en ondanks dat Wiebe stug bleef verdedigen bleek de aanval te sterk waardoor Teun alsnog de overwinning naar zich toe trok.

Vanuit de Engelse opening was Bernard Keizer heel even niet bij de les wat hem tegen Luca Wijnstra zijn h6 pion kostte. Dit pionverlies zette Bernard op scherp en wist met een sluw giftig pionoffer de loper van Luca te verschalken. Bijkomend voordeel voor Bernard was dat Luca’s koning slecht kwam te staan. Een gedwongen torenafruil en te aanvallende aspiraties van Luca werden hem fataal, met mat als afloop

De overige uitslagen en de stand in de competitie zijn te vinden in het menu onder “Huidige competitie”

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven