De Donger boekt verpletterende bekeroverwinning op De Burght

Afgelopen dinsdag werd de 2e ronde van de beker gespeeld waar we De Burght ontvingen. Al snel konden we het eerste punt bij schrijven door sterk spel van Jan Posch aan bord 4. Jan kon voorkomen dat zijn tegenstander kon rokeren en hierdoor kon Jan een sterke pionnen laten oprukken waardoor hij mat kon zetten of een stuk winnen waardoor zijn tegenstander opgaf. Aan bord 3 speelde Christiaan Houpst  een prachtige partij en door pionnen winst kwam zijn tegenstander in het eindspel er niet meer aan te pas. Aan bord 1 had Olaf Cliteur een rustige start van de partij maar nadat zijn tegenstander een slechte zet  deed  kreeg hij gaandeweg een beter stelling en in het eindspel stond hij glad gewonnen. Het enige smetje van de avond voor de Donger kwam deze avond van het 2e bord waar Cris Jellema ongelukkig verloor. Nadat hij uit de houtgreep kwam van zijn tegenstander en daarboven op een paard won leek  ook hij het volle punt te incasseren.  Maar door tijdsdruk vergreep hij zich aan een giftige toren waardoor hij pardoes mat ging. Toch kon dit verlies de pret van de 3-1 winst niet drukken en kunnen we terugzien op een terechte overwinning op de een klasse hoger spelende Burght.

Uitslagen De Donger -De Burght:

  1. Olaf Cliteur-William Cornelissen 1-0
  2. Cris J Jellema-Michiel Takkebos 0-1
  3. Christiaan Houpst- Rene Wolfslag 1-0
  4. Jan Posch-Roelf Oving 1-0

 

2 Responses to “De Donger boekt verpletterende bekeroverwinning op De Burght”

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven