Olaf Cliteur wint Dokkumer schaaktoernooi

Sinds 1972 wordt jaarlijks het Dokkumer districtsschaaktoernooi gehouden. Afgelopen zaterdag was het goed toeven in de sfeervolle IJsherberg, zowel voor de schakers, verdeeld in drie klassen, als voor de toeschouwers. Na zijn winst in 2012 streek Olaf Cliteur uit Zandvoort dit jaar opnieuw met de eer.

Het deelnemersveld bestond voornamelijk uit clubspelers afkomstig uit Noordoost Friesland, verdeeld over poules van vier personen. Na de poulefase werd via kruisfinales van snelschaken gestreden om de felbegeerde wisselbekers.

In de hoofdklassefinale won Cliteur overtuigend van Wytze Visser uit Damwoude, nadat zij respectievelijk Gerben van der Heide en Cris J. Jellema uit Dokkum hadden verslagen.

De eerste klasse werd gewonnen door Pieter van Kammen uit Metslawier, na een felle strijd met Michelle Wijers uit Damwoude.

Haar plaatsgenoot Auke van der Zee zegevierde in de tweede klasse, voor J. Aartsma.

Het traditionele snelschaakkampioenschap van Friesland voor zestigplussers is een bijprogramma in Dokkum. Het werd gewonnen door Bernard Keizer uit Anjum, voor Wim Reijnders uit Burdaard.

De organisatoren konden terugzien op een zeer geslaagd en gezellig toernooi.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven