Anneke Kootstra wint GP jeugdtoernooi De Donger

DSC_0748Ondanks de barre weersomstandigheden weten toch nog 47 jonge schakers/sters hun weg te vinden naar het bowlingcentrum in Oostrum ;helaas behoorlijk wat minder dan in 2012, voornamelijk vanwege de vele toertochten die vandaag in Fryslan plaatsvinden.

Vanuit heel de provincie zijn ze gekomen , meestal vergezeld door hun ouders met zelfs een afvaardiging uit Groningen (de Borgstee) . Friesland zelf is vooral talrijk vertegenwoordigd vanuit Mid Fryslan uit Akkrum en vanuit Sneek en omstreken. Bij de inschrijving krijgen alle deelnemers het toernooiboekje uitgereikt met daarin o.a. advertenties van alle sponsoren en tevens wat heerlijke pepermuntjes van sponsor Fortuin BV uit Dokkum. Voor de eerste 3 per groep zijn fraaie bekers te winnen en iedereen krijgt een passend schaaklintje als aandenken.

Op de valreep meldt zich nog een groepje schakers van WES uit Wolvega aan, wat de organisatie noopt de groepsindeling nog enigszins aan te passen waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de speelsterkte per kind. Na het welkomstwoordje door ondergetekende kan de strijd losbarsten waarbij voor alle 6 groepen tafelleiders zijn aangewezen vanuit de organiserende club om e.e.a. zo nodig in goede banen te leiden.

In de sterkste groep A(6 deelnemers) is Anneke Kootstra uit Gorredijk uiteindelijk de beste met 3 zeges en 2 remises , op een half puntje gevolgd door Finn van Pijkeren ; broer Harm-Jan Kootstra van de winnares wordt derde.

Groep B heeft 7 deelnemers nadat zich iemand heeft afgemeld , dat betekent dus beurtelings een reservebeurt; Jelmer Steenstra van Mid Fryslan is hier duidelijk de sterkste, hij wint al zijn partijen. Tweede wordt Dylan Sealy met een punt minder net voor Femke Koning met hetzelfde punten aantal, echter Dylan wint hun onderlinge partij.

In groep C strijden 8 schakers voor de zege : met 5 overwinningen wordt Janko Eelsingh van alweer Mid Fryslan eerste voor Wisse Piersma met gelijke punten , echter Janko wint hun onderlinge duel. Gedeeld derde worden Mark Haaksema en Benny Rook , waarbij Mark de gelukkigste blijkt te zijn in de afsluitende barrage om een beker mee te krijgen.

Groep D telt ook 8 deelnemers: glorieus eerste wordt Wessel Adema uit Sneek, hij verslaat al zijn tegenstanders overtuigend. Tweede wordt hier Eric Cruiming met 2 volle punten minder , terwijl Erben Hof met 4,5 bordpunten de kleinste beker verdient .

In de volgende groep E kampen eveneens 8 schakers om de fel begeerde bekers : Hessel Stokman, ook van Mid Fryslan wordt kampioen door 5 keer te zegevieren en 2 maal remise te bedingen; hier worden Folkert Tibma en David Gabitsinashvili (moeilijke naam) respectievelijk 2e en 3de met ieder 5,5 punt waarbij Folkert de onderlinge partij wint.

Ten slotte strijden in groep F 10 schakers voor de resterende bekers: halverwege reduceert de wedstrijdleiding de matchduur om teveel uitloop te voorkomen. Het ongelofelijke gebeurt: 3 schakers t.w. Damian Huismans, T. Schutrups en Michael Febbeman eindigen met 8 punten bovenaan en verdienen dus alle drie de grootste beker. De 2e prijs is voor Kars Jansen met 6 punten en derde wordt Lars Schutrups met 4,5 punten.

Tijdens de prijsuitreikingen worden door de enthousiaste ouders foto’s genomen van de bekerwinnaars en de complete groepen.

Het organiserende de Donger kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi. Voor volgend jaar wordt gehoopt op wat meer deelname.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven