De Donger 1 – Sneek 2 = 4.5 – 3.5.

Jan Odijk zorgde voor het eerste punt tegen Tjeerd Wiersma ,dankzij een aftrek, waardoor hij een dame wist te versieren. Helaas kon Chris Jellema deze score niet uitbreiden en ook geen vervolg maken op zijn en onze enige overwinning tegen Philidor 3  ( 1-1).

Olaf Cliteur was deze keer op bord 2 snel klaar, waardoor de stand weer in het voordeel kwam van de thuisclub, (2-1). Sylvia Fluit gaf een stuk weg tegen Wesley Kooistra (3-1) en Alle Vlasma verloor tegen Edwin Denisen een pion in een schijnbaar gelijke stelling (3-2).

Jan Posch had via een kwaliteitsoffer een op het eerste gezicht gewonnen stelling gecreëerd, maar dat bleek toch tegen te vallen. Wietze Wiersma wist voortdurend de sterkste zet te vinden, maar kon toch niet voorkomen dat hij een stuk moest geven tegen twee pionnen, wegens een schaakmat. De stelling leek in evenwicht te zijn gekomen, maar na dameruil, moest hij een pion inleveren. Na  kwaliteitsverlies kwam hij een vol stuk achter, hetgeen voor Jan geen problemen meer opleverde. (4-2)

 

 

Aan het eerste bord had Han Holl tegen Christiaan Houpst een pion weten te veroveren.Met een loper van gelijke kleur leek hij remise te kunnen houden, maar Holl speelde deze partij sterk uit. (4-3).

Aan het derde bord verknoeide Robert Stallinga een gelijke stelling , en kwam verloren te staan. Hij had wel veel meer tijd dan zijn tegenstander Nolles. In een volkomen gewonnen stand begon deze op zijn beurt te knoeien. Dat Robert nog met een eeuwig schaak wist weg te komen, mag gerust wonderlijk genoemd worden. ( 4.5 -3.5).

En zo wist ons vlaggenschip zich niet alleen mooi te revancheren voor de eerste smadelijke nederlaag tegen Philidor 3, maar ook genoeg moed te verzamelen om te beseffen dat handhaving in deze  promotieklasse geen utopische gedachte hoeft te zijn.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief