Reitze Koopmans boekt eerste overwinning van het seizoen

In speelronde 8 van de Dokkumer schaakcompetitie speelde Reitze Koopmans met de zwarte stukken tegen Jos Visser. Die gaf vlot een pion cadeau, waarna Koopmans via een sterke ruil een kwaliteit veroverde. Toch greep Visser het initiatief met een sterk loperpaar, maar Koopmans kwam onder de druk weg en wist alsnog via een tegenaanval op de vijandelijke koning de winst veilig te stellen.

Durk Wassenaar was in de partij tegen Axel Honselaar met de witte stukken iets ondernemender, waarbij Honselaar een aantal pionnen in de uitverkoop deed. Toen ook nog een loper verloren ging voerde Wassenaar de druk op waarna hij spoedig de volle buit binnen haalde.

Overige uitslagen: Robert Stallinga-Peter Smit 1-0;Cris Jellema-Gosse Wiersma 0-1R;Pieter van Kammen-Douwe Kuipers1-0;Theo de Jong-Marten Koopmans ½-½;Nathalie Steringa-Nils Venema 1-0;Pé Kooistra-Jaap vd Pol 0-1;Frank van Bolhuis-Piet Hania 0-1

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief