Cris Jellema schaakkampioen

Op schaakclub De Donger heeft Cris Jolmer Jellema afgetekend de competitie 2018-2019 gewonnen. Het is al zijn vierde titel in Dokkum. Ook dit jaar nam hij met zijn gedegen spel weinig risico’s, ging remises uit de weg en won van naaste concurrenten. Van hen hield Bauke Vroom hem nog het langste bij en werd overtuigend tweede.

Competitieleider Reitze Koopmans rukte de laatste weken onverhoeds op naar de derde plaats. Tegen Pieter van Kammen kon hij zich zelfs verlies permitteren. Deze greep meteen het initiatief en won ook een stuk. Dat bracht Reitze in de overlevingsstand, maar na nog ook verlies van zijn koningin was het gedaan.

Bernard Keizer mishandelde zijn opening en kreeg van Marten Koopmans al vlot veel druk en dwangzetten voor de kiezen. Zijn koning rokeerde nog wel, maar werd van alle kanten belaagd. Hij mocht blij zijn met remise.

Frank van Bolhuis hield lang gelijke tred met Jos Visser. Maar toen deze een verraderlijk loperoffer niet aannam raakte Frank in het nadeel. Hij moest daarna de vlag strijken.

Good old Durk Wassenaar bereikte tegen Peter Smit aanvankelijk weinig en hun ongelijke lopers deden denken aan remise. Maar met kleine middelen bereikte Wassenaar toch wat voordeel, genoeg voor de winst.

Voetbalfanaat Douwe Kuipers beleefde meer plezier aan de overwinning van Ajax op Juventus dan aan zijn eigen spel. Roekeloos verwaarloosde hij tegen Gosse Wiersma zijn verdediging en kon al snel het televisiescherm opzoeken.

Na nog een avond rapidschaak sluit De Donger haar seizoen op 30 april af met Fischer-Random  ofwel fantasieschaak.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief