Luca Wijnstra presteert boven verwachting op NK tot 12 jaar


Op Hemelvaartsdag begon in Rijswijk het NK tot 12 jaar en in 3 dagen werden er 9 ronden gespeeld. Vooraf had Luca zelf geen al te hoge verwachtingen en op de 1e dag was de vorm nog niet helemaal aanwezig. Zijn moeder was mee ter ondersteuning en ze konden bij familie overnachten in een vertrouwde omgeving.

Het speeltempo was 55 minuten per persoon per partij en er moest ook genoteerd worden, waardoor de partijen ook ingevoerd konden worden in de database van het toernooi.

Zoals wel vaker speelde Luca iets te snel en gaf hierdoor onnodig een stuk weg en kon dat niet meer herstellen tijdens de partij; mede hierdoor was zijn score 0 uit 3 na de 1e dag.

Gelukkig beschikt Luca over mentale veerkracht en dat bleek op de 2e dag: hij begon met een remise in ronde 4 en in ronde 5 versloeg hij een speler met bijna 600 Elo punten meer. In ronde 6 besloot hij de 2e dag met een remise en toonde hiermee aan dat hij wel degelijk iets te zoeken had op dit NK.

Op de 3e dag was de temperatuur buiten zomers te noemen en als je dan nog 3 partijen moet spelen is dat geen eenvoudige opgave. Met 2 remises en 1 nederlaag haalde Luca een score van 3 uit 9 en eindigde hiermee op zijn 1e NK ruimschoots boven zijn eigen speelsterkte met een over score van + 2,17 en boekte hiermee een geweldige ratingwinst.

IM Migchiel de Jong was ook aanwezig in Rijswijk om de partijen te analyseren van de andere Friese deelnemers en hij was vooral blij dat Luca het geleerde kon laten zien op het bord met goed spel en het hebben van een plan.

Met dit toernooi heeft Luca ontzettend veel ervaring opgedaan en mag hij met trots terugkijken op zijn eigen prestatie en de toekomst zal uitwijzen welke groei hij nog kan maken op schaakgebied.

Verslag: Jos Boers

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven