Geen winnaars in de top 5 van de competitie

Aan de kop van de ranglijst werd fel gestreden om de punten. Alle Vlasma en  Jan Eelkema speelden een prima partij, maar konden geen van beiden winnend voordeel vinden  na een ingewikkeld damegambiet.

Hetzelfde  overkwam  Pieter van Kammen en Christiaan Houpst, die in een lastig  eindspel geen risico’s  meer durfden te nemen.

Bauke Vroom probeerde tegen Durk Wassenaar met  agressief spel   voordeel te behalen, maar Wassenaar  blokkeerde vakkundig de aanvalsgolf,  waarna het potremise werd.

Marten Koopmans en Bernard Keizer speelden een enerverende Siciliaan, waarbij wederzijds kansen ontstonden. Pas na een venijnige paardenaanval op de dame van Koopmans kreeg Keizer de overhand en  won een loper, waarmee het lot  van Koopmans bezegeld werd.

Riemer Sinia verloor in de opening een pion  tegen Gosse Wiersma  in een Franse doorschuifvariant. Wiersma kreeg daardoor meer ruimte waarna Sinia een alles of niets aanval ondernam. De aanval liep echter vast en na nog  meer materiaalverlies gaf  Sinia op.

Overige uitslagen: Reitze Koopmans-René Wijnstra 1-0;Peter Smit -Jos Visser 0-1;Hein Bauke Visser- Jaap vd Pol 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief