Nek aan nek-race Bauke Vroom en Cris Jellema

Op schaakclub De Donger is een kampioenenbal gaande. Na tien ronden heeft oud-kampioen Bauke Vroom een banddikte voorsprong op titelhouder Cris J. Jellema. Vroom speelde een marathonpartij van bijna 4 uur tegen Bernard Keizer en ging voortvarend op jacht naar hout op diens damevleugel. Keizer verijdelde dit door een heftige koningsaanval, inclusief paardoffer. Ook dit feest ging niet door. In opperste tijdnood liet Keizer zich simpelweg mat zetten.

Cris Jellema zat ook uren achter het bord, tegen Marten Koopmans. Zij gaven elkaar niets cadeau. Na grootscheeps afruilen hield Cris een sterk paard over, tegen een zwakke loper van Marten, en won het eindspel.

Reitze Koopmans opende als gewoonlijk heel solide en ging al snel op zoek naar de koning van Alle Vlasma. Deze zocht een uitweg via afruil van de troepen, maar verspeelde, onder hoge druk, zijn koningin. Hij streek de vlag.

Dat lot overkwam ook Pieter van Kammen, tegen Gosse Wiersma. Lange tijd was er evenwicht, totdat Pieter een voordeeltje meende te zien. Dit brak hem zuur op: hij ging prompt mat.

Zo ver liet Jaap van der Pol het niet komen, tegen Frank van Bolhuis. Na een nette Siciliaanse opening maakte Jaap in het middenspel wat kleine foutjes, wat hem een paard kostte, in een bedenkelijke stelling. Reden genoeg om op te geven.

De andere uitslagen: Jos Visser – Hein B. Visser remise, Durk. Wassenaar – Douwe Kuipers remise, Peter Smit – Riemer Sinia 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief