Sono Folkers wint jeugdschaaktoernooi

De zeer actieve wedstrijdschaker Sono Folkers uit Hoogkerk heeft het jaarlijkse Grandprix Toernooi van Dokkum op zijn naam geschreven. In de hoofdgroep bleef hij Elliot Horenberg ruim voor. Luca Wijnstra uit Dokkum eindigde op een  gedeelde derde plaats.

Er waren op zaterdagmiddag 11 januari 45 jonge schakers naar de zalen van Nehemia gekomen, uit Groningen en Fryslân. Zij speelden in achttallen.

Poule B werd gewonnen door Abe Smeding uit Groningen, net voor Deen van der Kolk uit Sauwerd.

De C-poule werd een prooi voor Otto Overeem uit Stiens. Dokkumer Peter Groen werd hier gedeeld vierde.

In de D-poule was Isidora Koenes uit Groningen oppermachtig. Zij verloor alleen van Daniël Visser uit Dokkum. Deze viel zelf dit keer net buiten de prijzen, evenals zijn clubgenoot Bran Beukema. Oud-Dongerlid Elger Kingma uit Buitenpost werd hier tweede.

In poule-E won Tyron Duinkerken uit Bierum, samen met Sebastiaan Houpst uit Kootstertille, van wie hij de onderlinge partij won. Daarom moest de jonge speler van De Donger genoegen nemen met de tweede plaats.

Succesvol was wel de Dokkumer Jesse Kalsbeek. Hij won ongeslagen poule-F. Achter Albert Noordhuis uit Gorredijk werd zijn clubgenoot Mikai Rotteveel derde.

De niet-prijswinnaars ontvingen allemaal een herinneringsmedaille. Er deden 8 leden mee van de actieve jeugdafdeling van schaakclub De Donger uit Dokkum.  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven