Cris Jellema blijft ongeslagen

Jellema werd in een Siciliaanse partij tegen Bauke Vroom onder druk gezet door de zwarte lopers van Vroom. Dat resulteerde  in pionwinst voor Vroom maar die vergat daarna een sterk paard te ruilen. Hierdoor kon Jellema een sterke aanval opzetten en de vijandelijke koning in de tang nemen en even later de winst boeken.

Na de beruchte C4  waarmee  Bernard Keizer opende tegen Christiaan Houpst kwamen ze in een Konings Indische stelling terecht, met de aantekening dat wit pion h3 speelde  en niet rokeerde, maar pas op zet 24  ! Wit leek het hele centrum met twee ver opgerukte pionnen de  zwarte  stukken terug te drukken, maar na een paar kracht zetten en goed rekenwerk kon Houpst handig een pion winnen en bleek ineens  een witte loper waardeloos te zijn. Na een handige torenruil van Houpst  kwam wit al meer in de verdrukking  en verloor daardoor een tweede pion en dat was voor Houpst genoeg om Keizer  tot opgave te dwingen.

Gosse Wiersma speelde tegen Alle Vlasma de Bird opening en zadelde daarmee Vlasma op met een vervelende dubbelpion. Er volgde een felle tactische strijd, maar toen de paarden van het bord verdwenen bleven nog een paar ongelijke lopers over. Hierdoor ging de stelling meteen op slot en remise onvermijdelijk werd.

De broederstrijd tussen Riemer en Sjouke Sinia verliep in het begin gelijk.  Voor Sjouke waren de druiven echter zuur toen Riemer met een handige manoeuvre een toren te pakken kreeg en de overwinning niet meer uit handen gaf.

Overige uitslagen : Pieter van Kammen-Jan Eelkema 1-0; Reitze Koopmans-Jos Visser 1-0; Frank van Bolhuis-Marten Koopmans 0-1 ;Durk Wassenaar-Nils Venema ½-½; Jaap vd Pol-Hein Bauke Visser 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief