Dokkumer schakers verslaan Buitenpost

Voor de Friese schaakbond trof het tweede team van De Donger het derde van De Twee Kastelen, de schaakclub van Kollum, Buitenpost en omstreken. Kopman Christiaan Houpst speelde een regelmatige partij, waarin hij weer eens zijn superieure techniek en creativiteit liet zien. Zijn toren-duo gaf al in het vroege eindspel de doorslag.

Met open aanvalsspel wist Bernard Keizer aan het tweede bord  weinig te bereiken, maar gaf ook niks weg. Totdat hij aan het eind een lopertruc miste, zijn koningin verloor en meteen kon opgeven.

Reitze Koopmans kwam al vroeg stevig onder druk, overleefde en kreeg zelfs wat overwicht. Toen hij ineens de vijandelijke dame kon slaan was het uit.

Ook Alle Vlasma moest alle zeilen bij zetten om op koers te blijven. Zijn koning ontsnapte ternauwernood naar een afgevlakt eindspel. Zijn remise was genoeg voor de teamwinst van De Donger 2. 

In de eigen competitie consolideerde Cris Jellema zijn eerste plaats. Gosse Wiersma koos een riskante lange rokade, waarna meteen toren en paard op hem af kwamen. Na veel schermutselingen verloor hij een vol stuk en gaf sportief op.

Bauke Vroom, wekenlang de fiere lijstaanvoerder, zit even in een sportieve dip. Hij opende nog wel voortvarend tegen Pieter van Kammen en won verdiend een pion. Maar in een complex middenspel greep hij mis en verloor een volle toren. Wat hem restte was opgeven.

Overige uitslagen: Marten Koopmans- Riemer Sinia 1-0, Jos Visser-Frank van Bolhuis remise, Dirk Wassenaar – Jaap van der Pol 1-0, Sjouke Sinia – Hein Visser 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven