Cris Jellema een straatlengte voor in de competitie

Clubkampioen Cris J. Jellema stoomt onbedreigd af op prolongatie van zijn titel. Hij heeft meer dan 100 punten voorsprong op een klein peloton van 6 achtervolgers die onderling elkaar weinig toegeven. Zij verliezen van elkaar. Onder hen bevinden zich de oud-kampioenen Bauke Vroom en Bernard Keizer, maar onverwacht ook old soldier Gosse Wiersma.

Tegen Alle Vlasma kreeg Bauke Vroom al vlot een sterk loperpaar op het bord. Zij werden baas nadat veel hout was afgeruild. Na bovendien het verlies van een toren tegen een paard gaf Vlasma op. 

Runner–up Pieter van Kammen kon zijn succesreeks niet volhouden. De ervaren Gosse Wiersma ving zijn aanval goed op en startte een gevaarlijke tegenstoot op de andere flank. Deze werd Pieter fataal.

Bernard Keizer en Durk Wassenaar verkenden lange tijd behoedzaam elkaars stellingen. Het overwicht van Keizer in het eindspel was risicovol voor zijn eigen koning. Een onverwacht mat redde hem.

René Wijnstra kreeg tegen Hein Bauke Visser het centrum in handen, met een sterke loper tegenover een opgesloten soortgenoot. Twee torens en een dame bezegelden via een open lijn het droeve lot van Bauke’s koning.

Douwe Kuipers en Sjouke Sinia speelden een gloedvolle aanvalspartij. Juist nadat Sjouke de winnende zet had gemist profiteerde Douwe van de verwarring en won alsnog.

Overige uitslagen: Reitze Koopmans – Cris J. Jellema 0-1, Marten Koopmans – Jaap van der Pol 1-0, Riemer Sinia – Peter Smit 0-1.  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven