Houpst in achtervolging op koploper Jellema

In de 20e speelronde werden negen partijen gespeeld. Christiaan Houpst en Gosse Wiersma speelden  een oer Hollands opening, waarna Wiersma zijn koningspionnen naar voren dirigeerde. Houpst daarentegen richtte zijn pionnen op de damevleugel en won daarbij een pion. Daarmee  was het lot van Wiersma  in het  eindspel bezegeld en moest de strijd staken. Door deze overwinning steeg Houpst naar de 2e plaats.

Sjouke Sinia speelde tegen Durk Wassenaar een prima partij. Hoewel Wassenaar in het eindspel een pion meer  had kon Sinia toch door goed spel remise afdwingen.

Pieter van Kammen en Cris Jellema speelden een regulier dame gambiet, waarbij Van Kammen door een slecht gepositioneerde   pion in zetdwang kwam.  Dat kostte hem een paard  waarna Jellema keurig mat gaf achter de paaltjes.

Bernard Keizer en Bauke Vroom speelden een regelmatige spektakelpartij. Vroom offerde pionnen voor open spel, maar Keizer gaf geen krimp en deed de gewonnen pionnen weer in de aanbieding..  Toch kreeg Vroom een open torenlijn in bezit  en drong Keizers  stelling binnen. Dat kostte Keizer opnieuw twee pionnen en verloor daarna  ook nog een loper  en daarmee de partij.

Marten Koopmans hield door goed spel Alle Vlasma lang in bedwang. Toch kon Vlasma een escape route uitstippelen waarna alles weer in evenwicht was. Remise was daarna onvermijdelijk.

Peter Smit gaf in een stevige partij tegen Frank van Bolhuis  een paard weg. Bolhuis deed daar niet voor onder door een toren te verspelen. Smit  ging daarna nogmaals in de fout en verspeelde een loper . Moegestreden waren beiden content met  remise.

Overige uitslagen: René Wijnstra-Reitze Koopmans 0-1 ; Jos Visser-Riemer Sinia 1-0 ; Nils Venema-Jaap vd Pol 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief