Schakers openen nieuw seizoen veilig

Schaken is weliswaar geen contactsport, twee spelers bestrijden elkaar wel aan een vrij klein bord. Maar de ruime bovenzaal van Bowlingcentrum Oostrum was door competitieleider Reitze Koopmans corona-proof ingericht, met ruime tafels en brede paden. Na een eerste dinsdagavond met rapidschaak ging nu de club competitie van start. Belangstellenden en nieuwe leden zijn van harte welkom, vanaf 19.30 uur.

Kampioen Cris Jellema beleefde geen prettige avond. Door Bauke Vroom werd hij al snel onder druk gezet. Geen moment kreeg hij echte tegen kansen en na twee uur kon hij niet anders dan capituleren.

Vreemd genoeg speelden alle andere titelkandidaten remise, tegen elkaar. Alle Vlasma leek te gaan profiteren van defensief spel van Reitze Koopmans, maar na onnodig pionverlies gingen zijn kansen in rook op.

Pieter van Kammen begon daarentegen zwak tegen het felle spel van Christiaan Houpst. Pas na een venijnig pionzetje raakte de hele stelling open, waarna Houpst nog blij mocht zijn met het halve punt.

Datzelfde overkwam Bernard Keizer, na actief spel tegen Marten Koopmans. Juist toen hij voor de winst wilde gaan, sloeg Marten hard terug, won een pion en kreeg een onverwoestbaar sterk paard tegenover een wrakke loper.

Houwdegen Douwe Kuipers liet tegen Riemer Sinia zien hoe je kunt winnen. Met riskant spel overrompelde hij zijn tegenstander.

Tegen de felle opening van Jaap van der Pol had Gosse Wiersma aanvankelijk weinig te vertellen. Pas toen Jaap zijn kansen overschatte en door penning een paard verloor keerden de kansen en won Wiersma alsnog.  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten
Zoeken
Archieven