Een ronde zonder remise!

De man van 100%, Bauke Vroom, had tegen Gosse Wiersma, met zijn Bird-opening, lange tijd geen enkele voordeel. Maar toen Wiersma z’n stelling opende en de aanval zocht, counterde Bauke heel bekwaam. Hij won een pion en stuurde zijn dame naar de vijand. De witte troepen werden op techniek afgetroefd.

Bernard  Keizer en Pieter van Kammen bouwden 15 zetten lang eveneens aan een evenwichtige positie., vanuit de Engelse opening. Ook hier begon het wapengekletter met pionverlies, door Pieter over het hoofd gezien. Daarna liet hij van schrik de witten opkomen en na nog een gemiste paardenvork gaf hij op.

Cris Jellema is nog zoekende naar zijn kampioensvorm van vorig jaar. Op Marten Koopmans’ degelijke en toch aanvallende spel kreeg hij nooit echt vat. Pionverlies leidde ook hier de ondergang in, zij het pas in een taai pionneneindspel met een sterk paard tegen een zwakke loper.

Douwe Kuipers zag zijn aanvalsmoed ditmaal niet met winst bekroond. Tegen Sjouke Sinia kreeg hij wel een riante mogelijkheid op dame-winst, maar overzag het. Daarna verloor hij alsnog, zoals een oude voetbalwet leert over het missen van kansen.

Jaap van der Pol kreeg tegen Riemer Sinia al snel het heft in handen. Gestaag bouwde hij zijn voorsprong uit, totdat hij zelfs met koningin plus toren een blote koning bestookte. Riemer slaagde er net niet in om onverdiend de pat-haven te bereiken en verloor.

Christiaan Houpst sierde zijn galgenmaal bij De Donger – hij vertrekt naar DTK vanwege veranderde werktijden – op met twee rapid overwinningen op Reitze Koopmans. Als schaakvereniging bedanken we Christiaan voor zijn corona-expertise waarmee hij ons opstarten dit seizoen mede mogelijk maakte.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven