Schaakclub De Donger blijft spelen

Hoewel de maand oktober extra restricties kent voor samenkomsten, weet sc De Donger haar competitie op gang te houden. In de ruime bovenzaal van Bowlingcentrum Dokkum staan de borden dinsdag ’s avonds  op veilige afstand van elkaar. Doordat koploper Bauke Vroom verstek liet gaan kon Bernard Keizer verrassend de leiding over nemen.    

Sjouke Sinia ging tegen Bernard Keizer uit van het kaalslag-principe: ik ruil zoveel mogelijk stukken af, want die vallen me niet meer aan. Wel verloor hij bijna ongemerkt twee pionnen Een van deze veranderde na een lang eindspel in een zwarte koningin, waarna hij zich gewonnen gaf.

Zoon en vader Koopmans bestreden elkaar met open vizier. Reitze bouwde aan  voordeel in het middenspel, totdat een dubbelpion zijn dreigingen verstoorde. Marten kon druk zetten maar zijn blote koning bleef kwetsbaar. Zijn aangeboden remise werd grif aangenomen.

Lange tijd gingen Pieter van Kammen en Gosse Wiersma rustig gelijk op. Pas nadat oude rot Wiersma ongeduldig de aanval zocht en Pieter de tegenaanval, dreigde er van alles. Onafwendbaar stukverlies deed Wiersma capituleren.

Cris Jellema opende tegen Jaap van der Pol op z’n Italiaans en veroverde het door de paarden verlaten centrum. Hij drukte onverwacht door op de koningsflank, met flinke materiaalwinst. Jaap gaf sportief op.

Ook Mark Folbert en Riemer Sinia openden kalm, totdat Mark met een trucje Riemer een toren afhandig maakte. Desondanks hield zwart moedig stand en won zelfs een stuk terug. Toen die winst hem weer ontglipte kon Riemer niet anders dan de vlag strijken.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven