SCHAKER MARK FOLBERT LEIDT IN DOKKUM

Schaakvereniging De Donger heeft na twee afgebroken seizoenen eindelijk haar competitie kunnen hervatten. In de bovenzaal van het Bowlingcentrum werd alweer ronde 2 gespeeld. Na flink wat jaren zonder wedstrijdschaak blijkt Mark Folbert uit Ternaard een herintreder te zijn  die zijn mannetje staat. Hij gaat verrassend en ongeslagen aan de leiding

Na een rustige Franse opening kreeg Mark al snel een overwicht tegen debutant Andry Dijkstra. Hij won een stuk, sloeg een tegenaanval af en maakte met een penning de partij uit. Iets dergelijks deed ook Bauke Vroom, tegen Alle Vlasma. Na verlies van een paard probeerde Alle nog wel iets, maar nog een kwaliteitverlies, van toren tegen loper, werd hem fataal. Heel wat minder ruig ging het toe tussen Cris Jellema en Bernard Keizer. Urenlang bleven beiden schuiven op een vol bord. Keizer bood tevergeefs remise aan. Jellema vergreep zich tenslotte aan een giftige pion, maar ontsnapte toch nog met remise.  Ook Reitze Koopmans mocht, tegen Pieter van Kammen, blij zijn met een half punt. Na verlies van een hele toren won hij miraculeus nog weer een terug, genoeg voor de puntendeling. Heit Marten Koopmans deelde eveneens het punt, met Jos Visser. Na een gelijkopgaande strijd kon Riemer Sinia een ingewikkeld pionneneindspel niet houden en verloor wat ongelukkig van Jaap van der Pol.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten
Zoeken
Archieven