Jos Visser aan de leiding

In ronde vier van de  Dokkumer schaakcompetitie trof Jos  Visser Alle Vlasma aan als tegenstander.   Die kwam niet goed uit de opening en   kreeg een moeilijk te verdedigen losse pion. Op zijn beurt  maakte Visser  ook eenzelfde fout  en werd opgescheept met een dubbelpion.  Vlasma lanceerde daarop een  gevaarlijke aanval met een paard, maar overzag  stukwinst waarna  tot remise werd besloten.

In een zinderende partij tussen Cris Jellema en Mark Folbert koos laatstgenoemde  een Franse afruil variant  voor de lange rokade. Dit resulteerde echter in een zwakkere koningsstelling voor hem. Jellema zag hier echter mogelijkheden in het middenspel en hiervan te profiteren met de dame binnen te vallen en torenwinst te forceren en zo de wedstrijd beslissen.

Na een avontuurlijke  opening kreeg Bernard Keizer een overwicht op een vol bord en won  een  paard van tegenstander Andry Dijkstra. In het eindspel  gaf Dijkstra  nog een toren cadeau, waarna hij de vlag streek.

Zwartspeler Gosse Wiersma  koos voor de Hollandse opening waarna tegenstander Douwe Kuipers met de wit spelende  stukken  meteen de aanval koos waarbij  hij de riscio’s niet schuwde. Wiersma nam  de aanval daarna over  en kon daarna  Kuipers pardoes  mat zetten.

Overige uitslagen: Koopmans-Koopmans ½ – ½ ; Jaap vd Pol-Pieter van Kammen  0-1; Riemer Sinia-Sjouke Sinia 0-1.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten
Zoeken
Archieven