Schaakcompetitie De Donger komt op gang

Na vijf ronden komt er enige tekening in de ranglijst van schaakclub De Donger. De oud-kampioenen Bauke Vroom en Cris J. Jellema gaan aan de leiding, gevolgd door outsiders Marten Koopmans en Bernard Keizer. Enkele spelers zijn nog steeds afwezig vanwege de coronapandemie. Gelukkig melden zich ook nieuwe leden aan.

Via zijn Engelse opening kreeg Bauke Vroom een licht voordeel tegen Jos Visser, maar een steriele remise kwam wel dichterbij. Visser vergreep zich echter aan een giftige pion, verloor een toren en daarmee alsnog de partij.

Pieter van Kammen en Marten Koopmans speelden een marathonpartij van bijna 4 uur, waarin het evenwicht nauwelijks werd verbroken. Geen van beide vermoeide strijders claimde dan ook na afloop de beste kansen of onbenutte mogelijkheden.

Hoe anders was dat in het taaie gevecht om minstens remise tussen Mark Folbert en Reitze Koopmans! Hun spel golfde op en neer, wat een computeranalyse na afloop aangaf. Reitze voelde zich de morele winnaar als kranig verdediger terwijl juist Mark de aanvallende risico’s had genomen.

Alle Vlasma zette met gedegen aanvalsspel Bernard Keizer onder druk. Hij ontzenuwde ook diens slinkse torenoffer. Maar een  onnodige fout in het eindspel werd hem fataal.

Jaap van der Pol ontfutselde Sjouke Sinia al snel een loper. Interessant wapengekletter volgde maar torenverlies kostte Sjouke alsnog de partij.

Zijn broer Riemer verging het niet veel beter, tegen Gosse Wiersma, die meteen fel ten strijde trok. Riemer liep steeds achter de feiten aan, vulde het ene gat met het andere en moest al snel de vlag strijken.   

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten
Zoeken
Archieven