Reitze Koopmans verovert koppositie

In ronde  zeven van de Dokkumer schaakcompetitie werd een nieuwe koploper genoteerd.  Bauke Vroom  leek aan de  winnende hand te zijn, maar verslikte zich in het eindspel van  Reitze Koopmans,  en  dus de nieuwe  koploper werd.

Piet Bouma  gaf een pion weg  in de opening. Na wat aanvallen  over en weer bracht tegenstander Andry Dijkstra  een pion naar de overkant, won  een  toren,  waardoor Bouma moest opgeven.

Alle Vlasma speelde  de Siciliaanse opening tegen Riemer Sinia. Vlasma posteerde even later twee torens op de D-lijn.  Na  pionwinst en stukwinst kon Sinia niet meer  verdedigen en moest opgeven.

Marten Koopmans drukte  Bernard Keizer  in het defensief, maar bereikte  geen voordeel. De keuze om te rokeren pakte daarna  helemaal verkeerd  uit voor Koopmans. Zijn aanvallers werden vastgezet, pionnen sneuvelden, waarna  capitulatie  logisch was.

Atze Sinia verdedigde goed tegen de onregelmatige opening  van Douwe Kuipers. Maar even later moest hij toch een kwaliteit inleveren. Daarna ging het snel bergafwaarts en kon Kuipers het pionnen eindspel snel tot winst brengen  via mat bij de h-lijn.

Gosse Wiersma speelde de Bird opening tegen Jaap van der Pol. Even later bezette  Wiersma het centrum en begon met  een pionnenopmars. Van der Pol kon de  aanval niet afslaan en  verloor materiaal en de partij.

Jos Visser  koos voor  de Caro-Kann verdediging, maar tegenstander Cris Jellema  kon geen winnende variant  afdwingen. In het eindspel  kreeg  Visser nog wel een voordeeltje maar moest toch berusten  met remise.

Pieter van Kammen  speelde voordelig tegen  Mark Folbert en won  na een lange avond verdiend de ingewikkelde partij.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven