Piet Bouma smaakt het zoet van de overwinning

In de 14e competitieronde trof Piet Bouma ons oud-lid Hein-Bauke Visser. Deze was het schaken nog niet verleerd en bouwde een overwicht op, maar kwam niet door Piet’s verdediging heen. Sterker, ineens bleek diens vrijpion te kunnen promoveren en kon hij zijn eerste winstpartij noteren.

Koploper Reitze Koopmans kon, in zijn bekende, berekenende stijl, tegen Pieter van Kammen geen potten breken. Hij mocht blij zijn met remise.

Dat gold eigenlijk ook voor Gosse Wiersma. Vanuit zijn geliefde Bird-opening stond hij even overwegend, tegen Alle Vlasma. Na een misgreep verloor hij echter een kwaliteit. De vastheid van de stelling leverde hem echter nog een half punt op.

De volle buit was er wel voor Mark Folbert. Want Jos Visser offerde al snel een pion, voor initiatief, maar moest daarna dameruil toestaan. In het eindspel verloor Jos nog een pion en daarmee de partij.

De strijdbaarheid van Douwe Kuipers werd weer eens beloond. Marten Koopmans meende nog te ontsnappen door een ongedekt paard te slaan. Het werd zijn Paard van Troje.

Wiebe de Jong en Frank van Bolhuis speelden een lange, evenwichtige partij. Na dameruil belandden zij al snel in het eindspel. Doordat Frank uiteindelijk een toren in liet staan kreeg Wiebe de winst cadeau.

Tegen Jaap van der Pol kreeg Bernard Keizer na een afruil het loperpaar en sterke velden in handen. Daarna bouwde hij aan een onweerstaanbare aanval.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven