Opmars Pieter van Kammen

In de interne competitie heeft Pieter van Kammen de ongenaakbare koploper Reitze Koopmans in het vizier gekregen. Tegen Mark Folbert verdedigde hij zich secuur tegen de witte pionnenstorm door het midden. Pieter ontzenuwde alle gevaar, won een paar pionnen en speelde de lange partij rustig uit naar winst.

In eveneens een open aanvalspartij nam Gosse Wiersma nogal wat risico, tegen Marten Koopmans. Diens ene sublieme inval werd hem te machtig, kostte zelfs de dame en dus de partij.

Wiebe de Jong verrekende zich in de opening, tegen Bernard Keizer, en verloor een paard. Of erger, alle verband was uit zijn stelling waarna ook nog een loper sneuvelde. Daarna was er voor hem geen houden meer aan.

Alsof het snelschaak was ruilden Sjouke Sinia en Jaap van der Pol in een oogwenk het halve bord leeg. In de resterende pionnenstelling zagen beiden geen brood meer en besloten tot remise.

Piet Bouma verloor tegen Douwe Kuipers onnodig een paard. Noodgedwongen zette hij daarna al zijn kaarten op de promotie van zijn vrijpion, tot koningin. Dit mislukte echter waarna hij sportief opgaf.

Na een voortvarende opening met beide centrumpionnen, geholpen door de paarden, kreeg Riemer Sinia een overwicht op Hein-Bauke Visser. Door een vork verloor hij evenwel een loper. Na een geduldig eindspel trok visser tenslotte aan het langste eind.

In de externe competitie kon De Donger thuis geen potten breken tegen sc Sneek. Zonder aanwijsbare blunders maar ook bij gebrek aan creatieve invallen werden Amir Nicolai, Olaf Cliteur, Cris J. Jellema en Reitze Koopmans alle vier verslagen. Uitslag: 0-4  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven