Piet Hania overleden

Eergisteren, maandag 11 september 2017, is ons lid Piet Hania overleden, 87 jaar oud.

De laatste weken verbleef hij in verpleeghuis De Waadwente, nadat eerder dit jaar een ongeneeslijke ziekte was geconstateerd. Desondanks miste hij vorig seizoen maar een enkele keer, wat tekenend is voor de schaakliefhebber en clubman die hij was. Ons erelid was hij ook, vooral vanwege zijn grote verdienste voor het propageren van schaken onder de jeugd en voor het bestuurlijke werk voor schaakclub Dokkum.

Jarenlang was hij ons boegbeeld in de Friese schaakwereld, waar hij ongeveer iedereen kende die wel eens extern speelde of een FSB-vergadering had bijgewoond. In onze eigen vereniging was hij belangstellend naar ieders wel en wee.

Aanstaande vrijdagmiddag 15 september zullen we hem gedenken in een dankdienst, in ‘De Fontein’, Op de Keppels 3 te Dokkum, om 14.00 uur. Tevoren is er vanaf 13.00 uur  tijd om de familie Hania te  condoleren.  Na afloop vind de begrafenis plaats op het kerkhof te Aalsum.

Ik hoop dat menigeen van De Donger aanwezig kan zijn.

Namens het bestuur, Bernard Keizer

One Response to “Piet Hania overleden”

  • Wim Visser says:

    Erg verdrietig werd ik van het bericht dat Piet Hania is overleden. Wat een lieve man en wat was zijn hart vol van schaken en wat beleefde hij een plezier aan de Friese jeugdschakertjes. We kennen elkaar vanaf de periode dat hij jeugdleider van de FSB was en troffen elkaar op tal van jeugdschaakevenementen. Wat meteen opviel was zijn inzet en zijn liefde voor het jeugdschaak. Hij kon zo intens genieten van kinderen die aan het schaken waren en had daarbij voor elk kind een luisterend oor. Hij was er voor ieder kind of die het er nou goed of slecht vanaf bracht. Piet nam een bijzondere plaats in in het Friese jeugdschaakwereldje en was eigenlijk veel te bescheiden, maar dat was ook zijn charme. Bedankt Piet wat je voor ons gedaan hebt.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven