Veel strijdlust bij SC De Donger

Afgelopen dinsdag werd in Dokkum op twee fronten gestreden. Het eerste team speelde in de IJsherberg  een bondswedstrijd tegen Sneek 2 (waarvan later een verslag volgt), en de overige schakers speelden de vierde ronde van de interne competitie op de thuisbasis bij Hotel vd Meer.

René Wijnstra speelde tegen Nathalie Steringa met de zwarte stukken een sterke en aanvallende partij, daarbij geholpen door een goed gepositioneerd  paard.  Een slechte loper van Steringa speelde haar parten en na een afruil wist Wijnstra een vrijpion te creëren  die niet meer te stoppen bleek, zie onderstaand eindspel …

14550945_637024333135620_1013292186_o
Axel Honselaar ging tegen Alle Vlasma meteen in de aanval met een tweetal pionnen, maar Vlasma sloeg meteen terug en verschalkte daarbij  twee pionnen. Honselaar bleef doorgaan met de aanval op de zwarte koning , maar toen er nog een pion afging  moest hij terug in de verdediging. Toen ook een wit paard van het strijdtoneel verdween, kon Vlasma relatief eenvoudig de buit binnenhalen.

Frank van Bolhuis en Ido Elzinga speelden een gelijk opgaande partij, maar in het eindspel moest van Bolhuis twee pionnen prijsgeven.  De oprukkende vrijpionnen van Elzinga deden  uitstekend  hun werk waarna Van Bolhuis de strijd staakte.

Pé Kooistra had de handen vol aan Riemer Sinia, maar zijn aanvallen sloegen niet door. In het eindspel wist Kooistra alsnog de partij te winnen.

Durk Wassenaar  en Jos Visser speelden een boeiende partij, maar Visser gaf aan het eind van de partij alsnog een paard cadeau  waarna hij de strijd moest staken.

De enige remise  van de avond was de partij van Gosse Wiersma en Douwe Kuipers. Kuipers won nog wel een pionnetje in de opening, waarna beide spelers alle risico’s namen  om een beslissing te forceren. De beide stellingen liepen echter alsnog vast waardoor het evenwicht in stand bleef en beiden genoegen namen met een half punt.

Overige uitslagen: Pieter van Kammen-Peter Smit 1-0; Bauke Vroom-Reitze Koopmans 1-0; Marten Koopmans-Nils Venema 1-0; Jaap van der Pol-Piet Hania 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven