Schaaknacht 2017 Dokkum wederom een succes

In de nacht van 19 op 20 mei 2017 organiseerde Schaakclub De Donger te Dokkum voor de derde maal een schaaknacht. Burgemeester Waanders heeft dit toernooi wederom geopend en vertelde dit met heel veel plezier te doen.

Ondanks de wat tegenvallende aantal deelnemers, mede veroorzaakt door externe factoren, is de nacht een groot succes geworden, met een overtuigende winnaar. Net als vorig jaar heeft ook nu Hin Ting Lai de hoofdprijs gewonnen.

In de 19 voorrondes waren IM Migchiel de Jong en David Miedema ook goed op dreef. Maar al gauw waren er 3 verzekerd van een plek in de finalegroep. Toen deze groep om 03:00 uur van start ging, waren de messen geslepen. Eens te meer gaf Hin Ting Lai aan dat hij de absolute snelschaker is. Met 3 rondes voor het einde was hij niet meer in te halen.

Uitslag:
1. Hin Ting Lai
2. David Miedema
3. Migchiel de Jong, Selwin Keuning

Ook in de andere groepen werd er fel gestreden, met soms letterlijk “vermoeide” uitslagen tot “ik zag het niet”! In groep B eindigde Herbert Garcia Perez en Thijs Links op een gedeelde eerste plaats. De derde plaats was voor Harmen Links.

In groep C was Jan Kruisselbrink met 11,5 punt overtuigend de nummer 1. Hans-Peter Denker eindigde met 9,5 punt als tweede en André van Dijk werd derde.

Nadat Silvester Adema de prijsuitreiking verricht had, betraden we gezamenlijk het ontbijt, waarna een ieder zijns weg weer kon vervolgen.

Namens De Donger wil ik, als (mede)organisator, bij deze alle sponsoren en De IJsherberg heel hartelijk bedanken voor hun steun en medewerking. Zonder hen was deze derde schaaknacht niet mogelijk geweest. Dank gaat ook uit naar RTVNOF voor de waargemaakte beloftes.

 

(zie: www.rtvnof.nl voor meer foto’s en het videoverslag.)

Verslaggever: Christiaan Houpst

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven