34ste Bouwbedrijf Postma Schaaktoernooien in Hantum

Ook in het jaar 2011 worden de Bouwbedrijf Postma Schaaktoernooien weer georganiseerd. Voor de senioren op 5 maart en  voor de jeugd op 12 maart. De locatie is net als vorig jaar Dorpshuis d’Ald Skoalle in Hantum.

Het Seniorentoernooi (5 maart 2011)

Op 5 maart wordt het senioren schaaktoernooi georganiseerd. Er wordt dan gespeeld in vierkampen. Het schaaktempo is 35 zetten in 1 uur + 2 x 5 minuten (geen snelschaakreglement).  Er wordt in drie klassen gespeeld. Een hoofd, eerste en een tweede klasse. In de tweede klasse zijn ook wel thuisschakers. Dus kunt u schaken? Kom dan eens te schaken op het Postma schaaktoernooi. De inleg is € 5,-. Daarvoor ontvangt u een prachtige schaakdag en een kopje koffie. De eerste en de tweede prijswinnaars ontvangen een prijs. Deze prijzen zijn cadeaubonnen. Tevens kan elke groepswinnaar vluggeren om de wisselbeker, die in alle klassen aanwezig zijn. Er is geen minimumleeftijd voor dit toernooi, waardoor ook de aanstormende jeugd de kans krijgt om zich te meten op het seniorenniveau. Zoals elk jaar, kunnen de deelnemers ook hun kunde in de strijd gooien om het schaakprobleem op te lossen.

Het startsein wordt om 9:45 uur gegeven. Voor aanmelden en eventuele vragen kunt u terecht bij  Cris Jolmer Jellema tel. 0519 – 346216, Douwe Kuipers tel. 0519-561694 of postmaschaaktournooi@gmail.com . Aanmelden kan tot vrijdag 4 maart 20:00 uur. Bij het aanmelden naast naam, adres en telefoonnummer, ook graag de rating/niveau doorgeven.

 

De winnaars van 2010 zijn: hoofdklasse Yvo Mares, 1e klasse Johannes L. Minnema en de 2e klasse Foppe A. Rinzema.

Het Jeugdtoernooi (12 maart 2011)

Op 12 maart wordt het jeugdschaaktoernooi georganiseerd. Hoofd en eerste klas wordt in vierkampen gespeeld. Tweede en derde klasse worden ook vierkampen maar wordt een dubbele competitie gespeeld. De indeling gaat op leeftijd maar als er spelers bij zijn die op hoger niveau wil spelen, dan kan dat ook. De inleg is € 3,–. Door het schoolschaken is er toch nog veel belangstelling. Het wordt ook wel gezien als een oefening voor het Fries kampioenschap voor Basisscholen. Voor deze prachtige schaakmiddag ontvang je in hoofd en eerste klasse, eerste twee eremetaal de rest een medaille. Tweede en derde klasse, eerste drie eremetaal en de rest een medaille. Tevens kan elke groepswinnaar vluggeren om de wisselbeker.

 

Het startsein wordt gegeven om 12.45 uur. Voor aanmelden en eventuele vragen kunt u terecht bij: Cris Jolmer Jellema tel. 0519 – 346216, Douwe Kuipers tel.0519-561694 of postmaschaaktournooi@gmail.com . Aanmelden kan tot 11 maart 20:00 uur. Bij het aanmelden naast naam, leeftijd, adres en telefoonnummer, ook graag rating/niveau doorgeven.

 

De winnaars van 2010 zijn: 1e klasse Coos Kruizenga, 2e klasse Alec Sealy  en de 3e klasse Selina Talsma.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archieven