De Donger 3 verliest van DSC 3

Maandagavond 7 maart  speelde ons derde team de belangrijke uitwedstrijd tegen Drachten 3 ; omdat onze vaste speler Jaap v/d Pol verhinderd was viel Riemer Sinia in op het vierde bord.

Riemer speelde een gelijkwaardige partij tegen de qua rating hoger ingeschaalde Albert Jan Meijer maar kwam in het eindspel een pionnetje achter en kon promotie door de opponent niet verijdelen , dus gaf helaas op : 0-1 achter.

Op het tweede bord ontmoette onze Jan de Groot Ad v/d Berk die ondanks zijn lagere ELO een goede positie opbouwde wat uiteindelijk leidde tot  een plus pion voor Drachten en een vervelende dubbelpion voor Jan ; toen Ad in het eindspel onverwacht remise aanbood , besloot Jan in ieder geval het halve punt te pakken.

Onze eerste bordspeler Peter Smit was vol goede moed na zijn uitstekende prestaties afgelopen zaterdag op het toernooi in Hantum maar kwam tegen de sterke Marcus ten Hoor kwaliteit achter en in het vervolg nog een pion en kon daardoor het eindspel niet meer naar zijn hand zetten : 0,5-2,5 achter , dat strookte helemaal niet met onze ambities dit jaar voor het kampioenschap te gaan.

Dat ondergetekende tegen de qua rating mindere Rieteke Otten een vol punt kon bijschrijven gaf in het geheel geen blijdschap , omdat ik op zeker verlies stond en alleen won door een plotseling mat ineens uit het niets ; liever had ik verloren en ons team gewonnen.

Als we nu de balans opmaken staan we nog bovenaan met 11,5 uit 5 , maar onze directe concurrenten de 2 Kastelen en Drachten hebben minder verliespunten , hetgeen impliceert dat onze kansen op een eventueel kampioenschap enorm zijn gereduceerd , jammer maar helaas.

Eind maart spelen we de slotwedstrijd tegen Mid Fryslan. We zullen strijden tot het bittere eind , de teamgeest blijft uitstekend , zo bleek tijdens de thuisreis.

Bye,

Wim.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven