Sterke opmars van schaker Cris Jellema

Na een matige seizoenstart  is subtopper Cris J.Jellema  geweldig op dreef bij sc De Donger. Hij is een serieuze bedreiging van ongenaakbare koploper Gerben van der Heide. In een attractieve partij drukte hij  oud-kampioen Durk Wassenaar naar achteren. In de ontstane ruimte bouwde hij daarna een beslissende aanval op.

Luuk Pijl kreeg tegen Alle Vlasma een licht overwicht, maar bood zijn gewiekste tegenstander toch maar remise aan, die dankbaar werd aanvaard. Tegen Bernard Keizer probeerde Gosse Wiersma zijn roemruchte Bird-opening, maar bereikte niet veel. Na ongelijke rokades moest hij nog hard werken voor de remise.

Ook Douwe Kuipers zocht meteen de aanval, tegen Riemer Sinia. Hij won weliswaar een paard maar moest daarna hard zwoegen voor de winst. Pieter van Kammen zette Petrus Kooistra onder druk. Na verlies van enkele pionnen verkeek Kooistra zich, verloor meer hout en zo ook de partij. Op een rustige opening lieten Roland van der Veen en Jaap van der Pol een fikse afruil volgen. Een messcherpe stelling was het resultaat, waaruit Van der Pol als gelukkige winnaar naar voren kwam.

Overige uitslagen: M.Koopmans – B.Vroom 1-0, P.S. Hania – J. Visser remise, R. Ufkes – P. Smit 1-0, W. Reijnders – D. de Groot remise

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven