Belangrijke winst de Donger

Afgelopen dinsdag wisten de schakers van Dokkum en omstreken de punten te veroveren op Mid-Fryslan zodat ze in de bovenste helft van de competitie mee kunnen blijven draaien. Nadat begin januari al twee partijen waren gespeeld met 1,5-0,5 voordeel kon met drie winst partijen en een remise de uitslag op 5-3 worden gezet.

Op bord 2  speelde Olaf Cliteur een prachtige en spannende partij die hij met winst kon afsluiten. Ook Jan Posch aan het derde bord speelde een goede pot maar  even leek het erop dat zijn tegenstander hem te slim zou af zijn maar met een listige penning wist Jan toch remise af te dwingen.

Op bord 4 kwam Jan Odijk goed uit de opening en kon de druk zodanig opvoeren dat zijn tegenstander zich geen raad meer wist en moest capituleren. Ook op het 6e bord ging het Durk Wassenaar van een leien dakje en met een prachtige aanval op de koningsvleugel kon hij het punt incasseren.

Nadat Gosse Wiersma aan bord 8 een zo goed als gewonnen partij nog uit handen gaf en Alle Vlasma aan bord 5 ook het schip in ging omdat de 3 vrijpionnnen sterker waren dan het verkregen paard waren er nog twee partijen aan de gang.

Aan het eerste bord speelde Cris Jellema een gedegen partij en weerde zich keurig af op de aanvallende witte stukken. Nadat alle stukken waren geruild zag zwart een winst over het hoofd en nam het remise aanbod aan maar dit was geen ramp gezien de tussenstand van 4-3.

Als laatste speelde Christiaan Houpst aan bord 7 een goede maar ietwat gewaagde partij waarbij hij een torenverdubbeling toeliet. Even leek het op dat zijn tegenstander hem mat kon zetten maar dit pareerde Christiaan goed maar nog steeds had zijn tegenstander met een vervelende penning van het paard  waarschijnlijk wel de winst kunnen pakken maar hij verzuimde dit  en omdat de tijd ook een belangrijke factor begon te worden kroop Houpst door het oog van de naald en won toch nog deze partij.

Al met al een terechte uitslag en met veel moed kunnen we weer vooruit kijken naar de volgende thuiswedstrijd tegen tegenstander NEO.

Uitslag : De Donger-Mid Fryslan
Cris J Jellema-Jeroen Sparenberg 0,5-0,5
Olaf Cliteur-Jan Schadd 1-0
Jan Posch-Peter Koning 0,5-0,5
Jan Odijk-Caspar Doeser 1-0
Alle Vlasma-Rinze Douma 0-1
Durk Wassenaar-Peter de Jong 1-0
Christiaan Houpst-Ymco Leijenaar 1-0
Gosse Wiersma- Siard Eyzinga 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven