Luuk Pijl verrast Jan Odijk

Een achttal  partijen werden er gespeeld in ronde 8 van de Dokkumer schaakcompetitie, waarbij slechts 1 remise te betreuren viel . Luuk Pijl speelde een sterke partij tegen Jan Odijk  en wist met gedurfd spel een aantal pionnen te veroveren, waarna hij in het eindspel doeltreffend uithaalde.

Durk Wassenaar hanteerde de Bird opening tegen Alle Vlasma, maar die creëerde via twee dubbelpionnen een aantal aanvalslijnen. De  verdediging van Wassenaar kraakte, maar hield toch stand, waarna remise een eind maakte aan deze veldslag.  Pé Kooistra  veroverde een pluspion tegen Wim Reijnders, maar deed in het eindspel twee pionnen in de aanbieding, waardoor Reijnders met enig fortuin alsnog won.

Rikes Ufkes ging tegen Klaas Vlasma na de opening meteen in de aanval ten koste van een pion. Hij besliste de partij met een loperoffer, waardoor Vlasma’s koning pardoes werd mat gezet. Piet Hania produceerde tegen Jaap van der Pol een prachtige paardzet en dreigde op de 15e zet met mat of dameverlies en incasseerde hiermee het  welverdiende punt.

Bauke Vroom speelde tegen Jos Visser een Engelse partij  en kon flink wat druk uitoefenen maar moest oppassen voor een tegenstoot. Na afruil  hield hij een licht voordeel over wat in het eindspel de winst opleverde. Gerben van der Heide en Cris Jellema speelden vier uur lang op het scherpst van de snede. Jellema dacht  een pion winnen maar kwam bedrogen uit en dit leverde Van der Heide in het eindspel genoeg voordeel op om de buit binnen te halen. Peter Smit hakte er flink op los tegen Riemer Sinia en kon al spoedig een doorgang forceren waarna de winst snel binnen was.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven