De Donger 2 pakt winst en promotie naar 2e klas

Het werd weer een gezellige avond tegen de sympathieke Leeuwarders van Knudde. Wegens fysiek ongemak speelde Knudde speler Siep Postma niet in de bovenzaal tegen Bernard Keizer dus werd tijdens de partij in het café meer gekletst en geborreld dan geschaakt. Er werd dan ook snel tot remise besloten.

Boven in de speelzaal haalde team captain Douwe Kuipers al snel het eerste punt binnen tegen Henk v.d. Schuit. In een alles of niets partij verloor v.d.Schuit 2 stukken en de partij. Het was vervolgens Ido Elzinga die aan het laatste bord geen genade kende met zijn tegenstandster Corina Hofman. Hij ging met 3 pionnen meer het eindspel in en dat was kat in het bakje.

Ook Marten Koopmans was deze avond in vorm en liet niets over van z’n tegenstander Hielke Bron. Toen vervolgens Douwe de Groot gedecideerd won van Fedde v.d. Laan was de overwinning reeds binnen met een stand van 4,5- 0,5.

Roland v.d.Veen kon het in een lange partij niet houden van Mustafa Saglam en besloot de strijd te staken na 45 zetten. Op advies van de team captain gaf Theo de Jong remise in een winnende stand. Hierdoor kwam de stand op 5-2 en was alleen Gosse Wiersma nog in de strijd tegen Jan Drost. Na een lange en tactische partij was het na 3 uren spelen Gosse die met een stuk meer het eindspel won. Eindstand 6-2 voor de Donger die hiermee promotie veilig stelde en nog 2 wedstrijden heeft te gaan om het kampioenschap binnen te halen!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven