Zwartspelers winnen bij de Donger

In de interne competitie verloren bijna alle witspelers hun partij, ondanks het voordeel van de beginzet en dus de keuze van openingsspel. Koploper Bauke Vroom durfde met zwart tegen Jan de Groot heel gewaagd een verre pion weg te snoepen met zijn dame. Deze werd uiteraard zwaar belaagd en kon ternauwernood ontsnappen aan insluiting. Daarna speelde Vroom de partij geroutineerd naar winst.

Dat deed ook Gerben van der Heide, tegen Wim Reijnders, na verovering van een paard. Maar dit gebeurde pas na een marathonzitting van 3 ½ uur. Bernard Keizer, ook met zwart, liet zich door de altijd agressieve Douwe Kuipers bijna verrassen. Net op tijd vond hij de juiste verdediging. Met scherp counterspel besliste hij de partij in zijn voordeel.

De comeback van Ido Elzinga krijgt steeds meer vorm. Tegen witspeler Rikus Ufkes bracht hij zelfs een taktisch offer. Daarna had hij echter geluk dat Ufkes zijn dame verspeelde en kon opgeven. Tussen de cracks Jan Odijk en Alle Vlasma ging het spel lange tijd gelijk op. Maar na verlies van een pion liep Vlasma achter de feiten van een onafwendbare nederlaag aan.

Met wit wist Cris J Jellema wel raad met de gewaagde opening van Gosse Wiersma. Zijn loperpaar werd oppermachtig, maar het kostte hem nog veel tijd en accuratesse om de winst binnen te halen. In hun zoveelste onderlinge partij kreeg witspeler Roland van der Veen het heft in handen tegen Theo de Jong. Deze verdedigde zich echter zo manhaftig dat hij remise hield. Pieter van Kammen en Piet Hania kregen zulk ingewikkeld spel op het bord dat zij beiden geen veilige uitweg meer zagen en besloten tot remise.

Overige uitslagen: Van der Po l- Wassenaar 0-1, Koopmans – Visser 0-1, K. Vlasma – Pijl 0-1,
Pranger – D. de Groot 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven