Bloedstollende winst voor SC De Donger

Ook dit jaar speelt het vlaggenschip van de Donger weer in de eerste klasse van de F.S.B. Meteen in de eerste ronde moest de Donger thuis in Dokkum vol aan de bak tegen De Burght. Vorig jaar speelde deze club uit Leeuwarden nog in de promotieklasse.

Voor de Donger opende Alle Vlasma aan het 8e bord de score door te profiteren van een fout van zijn tegenstander in het eindspel. Even later kon de Donger weer twee punten bijschrijven omdat zowel Olaf Cliteur aan bord 2 als Jan Posch aan bord 3, hun tegenstander overklasten. Aan bord 4 had Jan Odijk deze avond niet de vorm die is vereist voor dit niveau zodat hij gaande weg de partij lijdzaam moest toe zien hoe zijn tegenstander de druk opvoerde zodat Jan moest capituleren. Bernard Keizer speelde aan bord 5 iets te afwachtend waardoor zijn tegenstander enkele pionnen kon veroveren. Dit bleek genoeg voor zijn tegenstander om het eindspel winnend af te sluiten.

Christiaan Houpst die voor deze gelegenheid het eerste bord bezette probeerde om er een remise uit te halen maar zijn tegenstander weigerde hieraan mee te werken en bouwde rustig aan zijn stelling met twee ver doorgeschoven pionnen. Houpst probeerde dit met tegenspel met zijn toren te ondermijnen maar het mocht niet baten. Met een remise van Durk Wassenaar aan het 6e bord kwam de stand op gelijke hoogte beide teams 3,5 punt. De beslissing moest dus vallen aan het 7e bord. Hier speelde Cris Jellema een marathon partij want hij had enkele pionnen verloren maar vocht zich met een sterk paard terug in de partij en won enkele pionnen in het middenspel terug. Nadat de dames en torens van het bord verdwenen kon Jellema een vrijpion laten promoveren zodat hij uiteindelijk een stuk en vrijpion overhield en met nog een paar minuten op de klok bleek het voldoende voor de winst. Derhalve kwam er een nipte winst voor De Donger met 4,5 -3,5.

Uitslagen:
1 Christiaan Houpst – William Cornelissen 0-1
2 Olaf Cliteur – Peter Brouwer 1-0
3 Jan Posch – Michiel Takkebos 1-0
4 Jan Odijk – Gerard Veenstra 0-1
5 Bernard Keizer – Rene Wolfslag 0-1
6 Durk Wassenaar – Oscar vd Schaaf rem
7 Cris J Jellema – Johan Cnossen 1-0
8 Alle Vlasma – Roelf Oving 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven