Alle Vlasma wint duel om koppositie

In ronde vijf  van de Dokkumer schaakcompetitie verdedigde Luuk Pijl zijn koppositie tegen Alle Vlasma. Die trok echter voortvarend ten aanval waarbij Pijl de enige juiste verdediging overzag. Met een schijnoffer dreigde Vlasma vervolgens met mat of dameverlies waarna er voor Pijl niets anders opzat dan de strijd meteen te staken.

Jan Odijk verraste Durk Wassenaar met een oude Italiaanse opening, waarbij Wassenaar de fout inging en in het vervolg van de partij redelijk kansloos ten onder ging.

Jos Visser liet tegen Bauke Vroom te lang een pion in staan en gooide vervolgens alles op de aanval. Dit kostte Visser een loper waarna verder spelen zinloos was.

Riemer Sinia snoepte tegen Roland van der Veen een  giftige pion van het bord wat hem een flinke ontwikkelingsachterstand opleverde. Hierdoor verloor hij later in de partij teveel materiaal waarna  Riemers opgave spoedig volgde.

Douwe Kuipers en Peter Smit toverden tot de 30e zet een uitstekende aanvalspartij op het bord. Helaas moest Smit een zet later de kwaliteit geven waarna hij sportief opgaf wegens een verloren eindspel.

Theo de Jong veroverde tegen Jan de Groot het centrum en een pion. Dit was voor De Groot het teken volop in de aanval te gaan maar moest dit bekopen met een omsingelde dame , waarna Theo de wedstrijd spoedig kon beslissen.

Overige uitslagen: Marten Koopmans-Patrick Keizer 1-0 en Piet Hania-Pé Kooistra remise

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven