De Donger 3 wint van Bakkeveen 2

Ons derde team trapte vanavond af helemaal in Bakkeveen waar gespeeld werd in restaurant de Stripe ; van ons basisviertal ontbraken Roland v/d Veen (verjaardag echtgenote) en Theo de Jong (werkzaamheden in West-Friesland) ; vervangers waren respectievelijk ondergetekende en Petrus Kooistra . Na een welkomstwoordje door de arbiter brandde de strijd los op de 4 borden:

Op bord 4 speelde Pe Kooistra met zwart een schitterende partij tegen Siebolt Visser : binnen een uur werd de Bakkeveen speler volledig overrompeld door ons bakkertje die op zijn 85-ste de sterren van de hemel speelde ; het eerste punt was al binnen.

Op bord 3 ontmoette Jaap v/d Pol  Simke Terpstra : er ontwikkelde zich een gelijkmatige partij , waarbij Jaap op een gegeven moment een plus pion veroverde ; in het eindspel met aan beide zijden een toren en wat pionnen bood onze Jaap remise aan gezien het risico van tempowinst gevolgd door snelle promotie voor Bakkeveen ; het remise bod werd gretig aanvaard.

Op het eerste bord speelde Jan de Groot tegen Douwe Galama een puike partij : hij verzilverde torenwinst en wist dit voordeel vakkundig vast te houden in het eindspel ; resultaat : de Donger heeft 2,5 punt en is ergo winnaar in dit duel.

Tenslotte schaakte ondergetekende een waardeloze partij tegen de sympathieke Berend Joustra : in het middenspel won Bakkeveen eerst een paard en daarna nog een toren , hetgeen al rond half 10 tot opgave leidde door de captain van de Donger , maar het deerde niet echt , de club had gewonnen en daar gaat het primair om.

De terugreis naar Dokkum & later Burdaard geschiedde dan ook in een uitstekende sfeer ; op 12 november speelt ons team z’n tweede wedstrijd thuis tegen Steenwijk 3.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven