Koploper Cris Jellema verliest

Het schaakduel tussen de heersende- en de oud-kampioen van sc De Donger liep uit op een bloedstollende marathonpartij. Cris-Jolmer Jellema en Wesley Kooistra zochten beiden de aanval. Jellema mikte op promotie van zijn pluspion tot koningin terwijl Kooistra uit was op het matzetten van de koning. In het felst van deze strijd en al tegen twaalven had Jellema als eerste zijn tijd verbruikt en daardoor verloren. Wel blijft hij leider in de eerste competitieperiode.

Op deze ladder steeg Bauke Vroom flink door – ook pas rond middernacht – Bernard Keizer te verslaan. Taai verzet en lange adem mochten Keizer niet baten tegen het foutloze eindspel van Bauke Vroom.

Ook routinier Gosse Wiersma deed goede zaken. Tegen Jan de Groot vertrouwde hij weer op zijn bekende Franse verdediging, om daarna fel aan te vallen door het centrum. Met succes.

Luuk Pijl  veroverde op Jaap van der Pol al snel een pion. Na grootscheepse stukkenruil was zijn positie ineens veel beter en al snel winnend.

In de partij tussen oud en jong  speelden Piet Hania en Patrick Keizer scherp op de aanval. Toen  de kruitdampen  waren opgetrokken bleef remise over.

Andere uitslagen: A.Vlasma-M.Koopmans remise, P.van Kammen-D.Kuipers remise, D. de Groot-J. Visser 0-1, P.Smit-R.Ufkes 1-0, Th. De Jong-R. Sinia 1-0, P.Kooistra-R. van der Veen 0-1 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven