Nick Huisinga wint jeugdschaaktoernooi Dokkum

P1010112[1]Zaterdagmiddag 10 januari kwamen er maar liefst 72 kinderen naar de zaal in basisschool De Regenboog. In leeftijd variërend van 6 tot 14 jaar, maar allemaal liefhebbers van het schaakspel. Ze waren afkomstig uit heel Noord-Nederland, van Meppel tot Usquert, maar ook een 15-tal uit Dokkum en omgeving. Het toernooi maakt deel uit van een Grand Prix-serie van 6 wedstrijddagen door heel Friesland. Er werd met overgave gestreden, in 9 poules of tafels van 6, 8 of 10 schakers. Deze groepen werden begeleid door leden van de lokale schaakclub De Donger. Na ongeveer drie uur en gemiddeld 7 partijen kwamen de uitslagen binnen. Soms moest er Blitz gespeeld worden – vluggertjes van 5 minuten – om na gelijk eindigen de prijswinnaar te bepalen. Uiteindelijk werd de hoofdgroep gewonnen door Nick Huisinga uit Groningen, voor Harm-Jan Kootstra en Sjouke Dijkstra, beiden uit Gorredijk. In alle groepen werden fraaie bekers uitgereikt aan de nummers één, twee en drie. Verrassende winnaars waren de Dokkumers Remco Fennema, Camiel de Jager en William Bakker. Beiden debuteerden op het GrandPrix-niveau. Alle deelnemers ontvingen een herinneringsvaantje.Toernooidirecteur Douwe Kuipers, clubvoorzitter Wim Reijnders en jeugdleider Bernard Keizer kunnen terugzien op een bijzonder geslaagd toernooi, met dank aan de gastvrijheid van cbs De Regenboog.

De winnaars van eremetaal op een rijtje:

A 1. Nick Huisinga 2. Harm-Jan Kootstra 3. Sjouke Dijkstra
B 1. Tijmen Hofstra 2. Niels Okkema 3. Wisse Piersma
C 1. Janco Eelsingh 2. Wisse Klaassen 3. Joppe Kok
D 1. Rowin Berghuis 2. Simon Poelma 3. Eva Molanus
E 1. Marthijn Kooistra 2. Remco Fennema 3. Hessel Stokman
F 1. Sietse Drost 2. Luca Smit 3. Tetske Hofstra
G 1. Sem Visser 2. Camiel de Jager 3. Joost Hazenberg
H 1. Dimitri Westerveld 2. Anna-Mae Takang 3. Marco Heeroma
I  1. William Bakker 2. Stijn Burghart 3. Finn Gerbrandy

 

 

 

2 Responses to “Nick Huisinga wint jeugdschaaktoernooi Dokkum”

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven