Einde bekeravontuur De Donger

Afgelopen dinsdag speelde schaakclub de Donger de kwartfinale van de beker tegen Steenwijk. Ondanks dat Steenwijk in de FSB-competitie een klasse hoger speelt kreeg de Donger wel kansjes om Steenwijk omver te spelen. Aan het onderste bord speelde Alle Vlasma een mindere partij door al in de opening een fout te maken waardoor hij een toren tegen een loper verloor. Hij spartelde nog wel even tegen maar uiteindelijk kon hij niet anders dan opgeven.

Christiaan Houpst werd met de zwarte stukken aan bord 3 flink terug gedrongen en moest alle zeilen bijzetten om niet onder de voet te worden gelopen. Zijn tegenstander zag kennelijk dat er geen doorkomen aan en nam het remisebod van Christiaan aan.

Aan bord 1 moest Olaf Cliteur alles op alles zetten om het punt binnen te halen en daarom ging hij een geforceerde remise uit de weg maar vond toch het Waterloo doordat hij te weinig tijd nog had en dus verloor.

Met een achterstand die niet meer in te halen was speelde Cris Jellema aan bord 2 een open aanvallende partij waarbij hij in de opening al een verzwakking van de koningsvleugel kon forceren. Uiteindelijk kwam er een eindspel op het bord met gelijke lopers en evenveel pionnen waardoor hij niet meer dan een half punt kon bijschrijven en zo kwam er een eindstand van 3-1 voor Steenwijk op het scorebord.

Al met al een teleurstellende avond maar over het geheel gezien moeten we tevreden zijn omdat we promotieklasser Schaakwoude al hadden verslagen en tegen dit Steenwijk ook niet kansloos waren maar eerder wat ongelukkig. Op naar het volgende seizoen!

Uitslagen:

1. Auke van Urk Olaf Cliteur 1 0
2. Henk van Dijk Chris Jolmer Jellema ½ ½
3. Michiel Rensen Christiaan Houpst ½ ½
4. Marcus Pliester Alle Vlasma 1 0

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven