Spannende ontknoping schaakkampioenschap

In de voorlaatste ronde grepen een aantal spelers hun kans voor een hoge eindnotering. Bernard Keizer speelde tegen Pieter van Kammen en won na een rustige opening een centrumpion. Na afruil van de lichte stukken heersten de witte torens waarna Keizers nietige pionnen de strijd beslisten in zijn voordeel. Hiermee voegde hij zich qua puntentotaal bij de koplopers Jan Posch en Jos Boers, die hun onderlinge partij in remise zagen verzandden.

Ook Alle Vlasma heeft nog uitzicht op een hoge klassering.  In een snelle en korte  partij troefde hij tegenstander Luuk Pijl af via een directe aanval op de koning, waarna Pijls stelling onhoudbaar werd door dreigend stuk of dame verlies en meteen kon opgeven. Auke van der Zee  won gedecideerd van Nathalie Steringa en  zal  bij winst in de slotronde  ook hoog eindigen.

Cris Jellema kreeg in het begin geen vat op het sterke spel van Durk Wassenaar. Diens aanval stokte echter, waarna Jellema zijn kans greep met behulp van sterke torens en via een familie schaakje de strijd alsnog in zijn voordeel besliste.

Patrick Keizer en Bauke Vroom speelden een Siciliaan, waarbij Vroom de touwtjes in handen kreeg via kwaliteitswinst en Keizer ook nog opzadelde met een vervelende dubbelpion.  Door Vrooms goede pionnenstelling kon hij simpel afruilen forceren en afwikkelen naar een verdiende winst.

René Wijnstra en Piet Hania voerden een geweldige strijd om het centrum wat Hania op termijn een pion opleverde. Wijnstra besloot een alles of niets offensief te lanceren, maar de wind begon voor hem uit de verkeerde hoek te waaien waardoor Hania de partij won.

Wim Akkerman en Douwe Kuipers speelden een oud Indisch gambiet. Dit leverde Akkerman een pion op waarna Kuipers er niet meer aan te pas kwam en uiteindelijk verloor door mat.

Nils Venema boekte zijn eerste overwinning tegen Riemer Sinia, die in de strijd materiaal verloor en er vervolgens niet meer aan te pas kwam.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven