Jos Boers winnaar Open Schaakkampioenschap editie 2015

Jos Boers heeft overtuigend het Open Schaakkampioenschap van Noordoost Friesland 2015 gewonnen. In de laatste speelronde kwam tegen Bernard Keizer een Siciliaan op het bord. Dit leverde Boers een slechte loper op, maar het tij keerde al spoedig doordat een verkeerde damezet Keizer een vol stuk kostte. Nadat Boers de torens afruilde gaf de gedesillusioneerde Keizer meteen op.

Jan Posch eindigde nipt als tweede met evenveel wedstrijdpunten maar met twee weerstandspunten achterstand. In zijn winstpartij tegen Alle Vlasma bouwde hij een positioneel sterke stelling op. Een pionoffer van Vlasma leverde niets op waarna hij opgaf wegens een dreigende doorbraak met stukverlies als gevolg.

Nathalie Steringa eindigde op een keurige derde plaats. Piet Hania speelde tegen haar een Spaanse partij, wat heel wat vuurwerk en spanning opleverde, tot Hania op zet 25 zijn dame in dodelijk gevaar zag komen en de strijd moest staken.

Auke van der Zee en Bauke Vroom speelden een lange partij, maar wisten geen van beiden voordeeltjes uit te buiten, waarna ze genoegen namen met remise.

Pieter van Kammen nam Cris Jellema stevig onder vuur, maar raakte in de beslissende fase het spoor bijster. Jellema nam de regie over met een sterk paard, waarna Van Kammen  een stuk cadeau gaf en sportief de strijd meteen staakte.

Wim Akkerman speelde het Fromm gambiet tegen de agressief aanvallende Luuk Pijl wat Wim een sterk paard op e3 opleverde. Hij kon echter het voordeeltje niet uitbuiten en moest genoegen nemen met remise.

Patrick Keizer speelde ook een prima toernooi door drie partijen te winnen. Tegenstander René Wijnstra ging meteen in de verdediging, waardoor Keizer via aanvallend spel de druk snel kon opvoeren. Met een fraai mat besliste hij uiteindelijk de partij.

Overige uitslagen: Durk Wassenaar-Nils Venema 1-0; Riemer Sinia- Douwe Kuipers 0-1

Dinsdag 26 mei volgt de prijsuitreiking op de slotavond van het schaakseizoen 2014-2015.

One Response to “Jos Boers winnaar Open Schaakkampioenschap editie 2015”

  • Jan Posch says:

    Wanneer moet ik het teveel aan mij betaalde prijzengeld (gedeelde eerste en tweede plaats)terugbetalen?

    Ook vraag ik mij af, of het nou zo moeilijk is om eens een waarachtig stukje te schrijven, al was het maar voor één keer.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven