Pieter van Kammen stevig aan de leiding

In ronde 7 van de Dokkumer schaakcompetitie stond de topper tussen Cris Jellema en Pieter van Kammen op het programma. Cris verspeelde een pion, maar kreeg in ruil daarvoor veel ruimte en initiatief. Na de pion teruggewonnen te hebben bleven de stellingen toch in balans, remise derhalve.

Luuk Pijl toonde tegen Alle Vlasma veel agressie in de opening en zadelde hem met een vervelende dubbelpion op. Door steeds op het juiste moment af te ruilen kon Vlasma alle gevaren in toom houden waarna Pijl remise aanbood, wat meteen aangenomen werd.

Riemer Sinia blijft deze competitie verbazen. Na winst op Nils Venema en remise tegen Alle Vlasma moest hij nu in actie komen tegen Wim Akkerman. Die kreeg eerst enig voordeel door een scherpe Siciliaan te spelen, maar kreeg even later het deksel op de neus door twee pionnen te verspelen. Toch wist hij ternauwernood remise af te dwingen door een eindspel met ongelijke lopers te forceren.

Een herstelde René Wijnstra bond voortvarend de strijd aan met Pé Kooistra. Met een pion voorsprong ging Wijnstra het eindspel in, maar moest daarin eerst nog een gevaarlijke penning ontwijken, waarna pion promotie de basis legde voor de welverdiende winst.

Frank van Bolhuis en Wim Reijnders speelden een partij met twee gezichten. Van Bolhuis verloor in het middenspel een stuk en in het eindspel nog een toren waarna de opgave volgde. In de daaropvolgende analyse bleek echter dat Van Bolhuis zijn winstkansen over het hoofd had gezien.

Overige uitslagen: Jan Posch-Robert Stallinga 0-1;Christiaan Houpst-Douwe Kuipers 1-0; Bauke Vroom-Jos Visser 1-0;Roland vd Veen-Durk Wassenaar ½-½;Nils Venema-Peter Smit 0-1;Theo de Jong-Piet Hania 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven