Hing Ting Lai wint tweede Schaaknacht Dokkum

winnaarVan vrijdag 20 mei op zaterdag 21 mei was de 2e Schaaknacht in Dokkum. Met uiteindelijk 39 deelnemers vond dit plaats in de mooie entourage De IJsherberg te Dokkum. Uit alle windstreken hadden sterke schakers zich hiervoor ingeschreven. Burgemeester Marga Waanders verrichte de opening met een mooie speech. Er moesten 19 voorrondes worden gespeeld, om zo uiteindelijk 4 finalegroepen te kunnen vormen. In deze finalegroepen troffen de spelers elkaar twee keer. Dit bepaalde uiteindelijk de 3 winnaars van elke groep.

Groep A was sterk vertegenwoordigd. Met 4 grootmeesters, 3 Internationaal meesters en 1 Fide meester een top bezetting. Na een felle strijd, waarin men veel aan elkaar gewaagd was, werd met 14 ½ punt in de finale groep Hing Ting Lai de grote winnaar. Tweede werd grootmeester Erik van den Doel en Sipke Ernst werd derde.

In groep B was Erik Hoeksema de nummer 1 en werd Andreas Groehn uit Duitsland de nummer 2. Op plaats 3 eindigde oud-De Donger lid Amir Nicolai.

In groep C werd Thijs Links eerste, gevolgd door Thijs Tuinstra en Gerard Bulthuis.

In groep D veroverde Alle Vlasma de eerste plaats. Jan Kruisellbrink werd tweede en Maikel Bloks derde.

Na afloop (rond 7:00 uur ’s ochtends) kwam de directeur van Jansma Burdaard zelf hoogstpersoonlijk langs om de prijzen uit te reiken. Wij zijn heel blij dat hij bereid was om dit te komen doen in de vroege ochtend. Zo heeft hij ook kunnen zien waar hij voor gesponsord heeft. De directeur was zeer positief over dit hele gebeuren en wij hopen komend jaar weer op hem te mogen rekenen.

Na de prijsuitreiking werd gezamenlijk ontbeten, waarna een ieder zijn/haar weg weer kon gaan.
De organisatie bedankt een ieder voor het deelnemen aan dit toernooi, en ook de bezoekers voor het komen kijken. Ook de sponsoren worden langs deze weg nogmaals hartelijk bedankt voor hun sponsorgelden. Zonder dit alles had deze Schaaknacht niet door kunnen gaan.

De uitslagen (klik op een groep voor vergroting):

CCF22052016_00000

CCF22052016_00001

CCF22052016_00002

CCF22052016_00003

Het fotoverslag:

« van 2 »

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven