René Wijnstra boekt nuttige overwinning

Slechts vier partijen werden gespeeld in de 9e ronde van de Dokkumer schaakcompetitie wegens veel afzeggingen en een bondswedstrijd van het tweede team.

René Wijnstra bezette met de zwarte stukken spelend na een sterke opening tegen Nils Venema het centrum en dreigde meteen met mat, wat Venema een paard kostte. Een sterk loperpaar zorgde voor een doorslaggevende aanval op een gepende witte dame, waarna Venema de strijd moest staken.

Cris Jellema nam tegen Pé Kooistra meteen het initiatief en veroverde enkele vijandelijke pionnen. Via een venijnige penning werd ook nog Kooistra’s dame veroverd waarna Kooistra zich gewonnen gaf.

Pieter van Kammen en Robert Stallinga speelde een Scandinavische opening waaruit Van Kammen positioneel beter kwam te staan. Toch wist Stallinga een sterke aanval op te bouwen en kreeg in de tijdnoodfase de overhand en won materiaal, waarna Van Kammen opgaf

Tenslotte won Marten Koopmans van Riemer Sinia.

Het tweede team van De Donger kwam er tegen Jurjen Tolsma uit Stiens niet aan te pas. Zeven partijen gingen verloren en alleen Gosse Wiersma won via sterk spel. Via een geweigerd Staunton gambiet kreeg hij het centrum in handen waardoor tegenstander Tony Garcia moeite had zijn stukken goed te ontwikkelen.  Wiersma liet twee pionnen in het centrum vervaarlijk oprukken, waarna er geen houden meer aan was voor Garcia die vervolgens wegens dreigend mat de strijd staakte.

Gedetailleerde uitslag:

T De Donger 2 – Jurjen Tolsma
1.Alle Vlasma – Bouke Woudstra 0 – 1
2.Gosse Wiersma – Tony Garcia 1 – 0
3.Jos Visser – Piet Hoogland 0 – 1
4.Durk Wassenaar – Marten Kroondijk 0 – 1
5.Axel Honselaar – Yme Brinksma 0 – 1
6.Douwe Kuipers – Jaap Overeem 0 – 1
7.Reitze Koopmans – Joop Claus 0 – 1
8.Ido Elzinga – Gerrit Antoon Torensma 0 – 1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven